VABILO NA STROKOVNO EKSKURZIJO: Ogled Biosfernega območja KRAS in porečje REKE pod okriljem MAB UNESCO

24 Aug 2020

VABILO NA STROKOVNO EKSKURZIJO

Spoštovani člani in predstavniki organov LAS Posavje,

vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na brezplačni strokovni ekskurziji: Ogled Biosfernega območja KRAS in porečje REKE pod okriljem MAB UNESCO, ki bo v ponedeljek, 31. avgusta 2020.

Ogled dobrih praks območja KRAS in porečje Reke bo potekal v sklopu aktivnosti projekta sodelovanja LAS »Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem«. Namen slednjega je povečanje prepoznavnosti biosfernih območij Slovenije in izkoriščanje potencialov, ki jih »Unesco-vo« imenovanje prinaša območjem. Projekt povezuje tri biosferna območja Slovenije: biosferno območje Julijske Alpe, biosferno območje Kras ter biosferno območje Kozjansko in Obsotelje in šestih lokalnih akcijskih skupin – LAS Doline Soče, LAS Gorenjska košarica, LAS Med Snežnikom in Nanosom, LAS Krasa in Brkinov, LAS Obsotelje in Kozjansko ter LAS Posavje.

Program strokovne ekskurzije z ogledi dobrih praks se nahaja TUKAJ..

Za lažjo organizacijo prosimo, da nam udeležbo na ekskurziji potrdite na naslov: lucija.avgustin@rra-posavje.si. Za potrebe izvedbe ekskurzije v skladu z navodili NIJZ in za dodatno obveščanje udeležencev, vas prosimo, da nam ob prijavi na ekskurzijo za vse udeležence sporočite naslednje podatke:

  • ime in priimek udeleženca,
  • naslov stalnega prebivališča,
  • kontaktna tel. številka ali naslov e-pošte

Število oseb je omejeno. Prijave zbiramo do zapolnitve razpoložljivih mest oz. najkasneje do četrtka, 27. 8. 2020. 

Program strokovne ekskurzija bo izveden v skladu s:

  • Higienskimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NJIZ) za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki veljajo za izvajanje posameznih dejavnosti/storitev.

Zainteresirani udeleženci se pred prijavo s priporočili NIJZ seznanite na spletni strani: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019, oziroma na povezavi: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/obcasni_prevozi_23062020_za_splet_0.pdf

Prosimo tudi za dosledno upoštevanje zadostne telesne razdalje in da na dogodek prinesete zaščitno masko. Prav tako vljudno prosimo, da se ekskurzije udeležite le zdrave osebe. Osebe z znaki akutne okužbe dihal (nahod, kašelj, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura, bolečine v mišicah…) ostanite doma in omejite stike z ostalimi ljudmi.

Veselimo se druženja z vami. S prijetnimi pozdravi,

Projektna skupina projekta »Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem«,

Las Posavje, Regionalna razvojna agencija Posavje in JZ Kozjanski park

 

 

Aktivnost poteka v sklopu projekta »Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem« in je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino sta odgovorna LAS Posavje in JZ Kozjanski park. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

vse novice
LOKALNA AKCIJSKA SKUPINA POSAVJE
Cesta krških žrtev 2, 8270 Krško
07 488 10 43