Pobuda za podporo predlogu LAS in DRSP za dvig odstotka zagotavljanja sredstev za izvajanje programa CLLD v naslednjem programskem obdobju

18 Dec 2019

Spoštovani člani in predstavniki organov LAS Posavje,

obveščamo vas, da je Društvo za razvoj slovenskega podeželja (DRSP), katerega član je tudi LAS Posavje, na podlagi pogovorov z nekaterimi župani iz slovenskih LAS, predsedniki LAS in člani DRSP pripravil Pobudo za podporo predlogu LAS in DRSP za dvig odstotka zagotavljanja sredstev za izvajanje programa CLLD v naslednjem programskem obdobju.

Po oceni DRSP je dvig sredstev za ta program nujen, saj bo z vključitvijo Socialnega sklada v novi CLLD, le-ta postal pomemben vir sofinanciranja projektov v lokalnih skupnostih, predvidena višina sredstev pa ne bo zagotavljala niti polovice dosedanjih sredstev CLLD in posledično postavila CLLD 2021-2027 na obrobje finančne podpore EU. Pravzaprav bo onemogočila dosedanje uspešno izvajanje progama, ki je predvsem v lokalnih območjih uspešno sledil in realiziral lokalne potrebe pri razvoju podeželja.

Z namenom, da se pobuda posreduje županom, predstavnikom v regijskih svetih in na državni ravni in da se s skupnimi močmi skuša uveljaviti posredovane predloge, objavljamo: POBUDO DRSP za DVIG ODSTOTKA SREDSTEV ZA IZVAJANJE PROGRAMA CLLD V PROGRAMSKEM OBDOBJU 2021-2027. Vljudno vabljeni k branju in k aktivni podpori navedenih predlogov. Če želimo primerno uporabiti kohezijska sredstva 2021-2027 na lokalni ravni, je zdaj primeren trenutek za tovrstno akcijo.

S prijetnimi pozdravi,

LAS Posavje 

 

 

vse novice
LOKALNA AKCIJSKA SKUPINA POSAVJE
Cesta krških žrtev 2, 8270 Krško
07 488 10 43