DELAVNICI LAS POSAVJE NA TEMO IZPOLNJEVANJE VLOG

07 Jun 2018

Regionalna razvojna agencija Posavje, kot vodilni partner LAS Posavje, je objavila 2. JAVNA POZIVA za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Posavje v letu 2018 Evropskega sklada za regionalni razvoj – ESRR in Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo – ESPR. Z namenom pravilnega izpolnjevanja vlog na javna poziva LAS Posavje je pripravila dve delavnici za vse tiste, ki pripravljajo projekte za prijavo na omenjena 2. javna poziva LAS Posavje ribiškega in regionalnega sklada.

V sredo, 6. junija 2018, sta v sejni sobi RRA Posavje potekali delavnici na temo izpolnjevanja vlog v okviru odprtih javnih pozivov za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Posavje 2018.

Delavnice za ribiški sklad se je udeležilo 8 potencialnih prijaviteljev iz Posavja, ki prihajajo iz gospodarskega, javnega in civilnega sektorja. Po uvodnem nagovoru organizatorja je sledila kratka predstavitev javnega poziva za sklad ESPR, po njej pa predstavitev pravilnega izpolnjevanja vlog, nasveti in opozorila na najpogostejše napake, ki se dogajajo pri pripravah vlog na javne pozive LAS. Zadnji del delavnice je bil namenjen vprašanjem in odgovorom.

Delavnici ribiškega sklada je sledila še delavnica regionalnega sklada, ki se jo je udeležilo 10 potencialnih prijaviteljev iz Posavja. Tudi na tej delavnici je bilo predstavljeno pravilno izpolnjevanje vlog in podani nasveti in opozorila glede najpogostejših napak, ki se pojavljajo pri pripravi vlog na javne pozive LAS. Zadnji del delavnice regionalnega sklada je bil prav tako namenjen vprašanjem in odgovorom.

Uradnemu delu obeh delavnic so sledili še kratko neformalno druženje, namenjeno izmenjavi izkušenj pri pripravi projektov na 2. javna poziva LAS Posavje, in posamezna osebna svetovanja potencialnim prijaviteljem. Utrinke iz delavnic si lahko ogledate spodaj.

Vsi, ki potrebujete dodatne informacije o javnih pozivih LAS, vljudno vabljeni. Dodatne informacije o javnih pozivih LAS daje vodilni partner LAS, in sicer po telefonu, na številki 07 488 10 52 za sklad ESRR in 07 488 10 47 za sklad ESPR, vsak delovnik med 9. in 14. uro, po elektronski pošti las.posavje@rra-posavje.si in osebno po predhodnem dogovoru na sedežu vodilnega partnerja, CKŽ 2, 8270 Krško. Rok za oddajo vlog na 2. javni poziv LAS Posavje za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Posavje v letu 2018 Evropskega sklada za regionalni razvoj – ESRR in Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo – ESPR je do 21. 6. 2018.

Regionalna razvojna agencija, vodilni partner LAS Posavje, bo v letu 2018 objavila še 2. javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Posavje v letu 2018 Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Utrinke z delavnic si lahko ogledate spodaj. Gradivo z delavnice se nahaja (tukaj ESPR in tukaj ESRR).

 

vse novice
LOKALNA AKCIJSKA SKUPINA POSAVJE
Cesta krških žrtev 2, 8270 Krško
07 488 10 43